Προώθηση – διαφήμιση ιστοσελίδας

Αν δε σας καλύπτει μια ‘απλή’ ιστοσελίδα και θέλετε να τη προωθήσετε μέσω κυρίως της Google, Οι επιθυμητοί στόχοι με τη κατασκευή ενός site είναι η κατάταξη στη 1η σελίδα στη Google, η αύξηση πελατών και πωλήσεων η οποία θα γίνει μέσω της αύξησης της επισκεψιμότητας. Για να το πετύχουμε αυτό, ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες και προτάσεις των μηχανών αναζήτησης για την βελτιστοποίηση κυρίως εντός αλλά και εκτός της ιστοσελίδας, πάντα με βάση τον ανταγωνισμό της αγοράς τη συγκεκριμένη στιγμή. Γι’αυτό το λόγο κάνουμε τις απαραίτητες αρχικές ρυθμίσεις για τη ταχύτητα και ασφάλεια της, ελέγχουμε πόσο mobile friendly (φιλικός σχεδιασμός προς smartphone, tablet κ.λ.π.) είναι η ιστοσελίδα. ‘Επειτα ξεκινάμε την έρευνα μας για να καταλήξουμε σε συγκεκριμένη στρατηγική όσο αφορά τις λέξεις κλειδιά, τις οποίες επιλέγουμε μέσα από online εργαλεία για να βρούμε το τρόπο που θα ‘χτίσουμε’ το περιεχόμενο της ιστοσελίδας αναλόγως με τις ανάγκες σας.  Παράλληλα με τις ενέργειες εντός, πραγματοποιούνται ενέργειες και εκτός ιστοσελίδας, οι οποίες βοηθούν στη καλύτερη κατάταξη της (off-site Search Engine Optimization). SEO - Βελτιστοποίηση ιστοσελίδων - Κατασκευή ιστοσελίδων στην Αθήνα από τη PC Corner

Βελτιστοποίηση εκτός ιστοσελίδας – Search Engine Optimization (off-site SEO)

Το off-site SEO αναφέρεται σε όλες τις ενέργειες που γίνονται εκτός της ιστοσελίδας σας και σαν αποτέλεσμα τη βοήθεια της, μέσα στις σελίδες αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης. Το χτίσιμο των backlinks είναι ένα σημαντικό στοιχείο στο off-page SEO. Οι μηχανές αναζήτησης τα αξιολογούν αναλόγως τη ποιότητα του περιεχομένου και σαν αποτέλεσμα, ένα web site με μεγάλης αξίας backlinks συνήθως θα ταξινομηθεί υψηλότερα, από ένα άλλο web site με μικρότερης αξίας backlinks. Οποιαδήποτε δραστηριότητα εκτός ιστοσελίδας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί off-site SEO, όταν βοηθάει στη βελτιστοποίηση της θέσης της ιστοσελίδας στα αποτελέσματα αναζήτησης, όπως για παράδειγμα το social media marketing και το guest blogging.

Social Media Marketing – Λίγα λόγια για την αξιοποίηση των κοινωνικών δικτύων

Δημιουργούμε λογαριασμούς με εταιρικό προφίλ στα social media (Facebook, Twitter, Instagram, Youtube, Google+, Google My Business etc) και προσθέτουμε κάποιο από το περιεχόμενο σε αυτές, καθώς οι σελίδες τους θα εμφανιστούν πιο ψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης. Έτσι η ιστοσελίδα ενισχύεται ουσιαστικά απο αυτές τις ενέργειες προσελκύοντας κόσμο και βοηθώντας στη κατάταξη αναζήτησης.  

Βελτιστοποίηση εντός ιστοσελίδας – Search Engine Optimization (on-site SEO)

Οι σελίδες μας είναι απόλυτα φιλικές προς τις μηχανές αναζήτησης αλλά υπάρχουν πολλές διαδικασίες που πρέπει να γίνουν ώστε να φτάσει στη 1η σελίδα κατάταξης -για παράδειγμα της Google. Το περιεχόμενο είναι το βασικότερο στοιχείο στη κατάταξη της ιστοσελίδας στα αποτελέσματα αναζήτησης και ο λόγος είναι κυρίως ότι προωθούνται σελίδες με σημαντικές πληροφορίες προς το χρήστη. Παρακάτω θα δούμε κάποιες από τις ενέργειες που γίνονται, πάντα μέσω έρευνας και μελέτης στατιστικών, εντός της ιστοσελίδας, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη βελτιστοποίηση της.

Λέξεις κλειδιά

Λέξεις κλειδιά

Για να γίνει η σωστή επιλογή των λέξεων κλειδιών για τον ιστότοπο μιας εταιρείας πρέπει να γνωρίζουμε κάποια πράγματα για τους πελάτες της εταιρείας. Με ποια κριτήρια επιλέγουν υπηρεσίες ή πως σκέφτονται. Καθώς το κύριο ζητούμενο δεν είναι να φέρουμε γενικά επισκέπτες στην ιστοσελίδα, αλλά τους σωστούς επισκέπτες. Οπότε επιλέγουμε τις λέξεις κλειδιά που θα χρησιμοποιήσουμε σύμφωνα με εργαλεία που καταγράφουν μηνιαίες ή ετήσιες αναζητήσεις. Τις μεταφράζουμε σε βελτιστοποιημένο υλικό και τοποθετείται στην ιστοσελίδα, αναλόγως με τη στρατηγική που έχει επιλεχθεί .

Ασφάλεια – ταχύτητα

Ασφάλεια – ταχύτητα

Παράγοντες όπως η ασφάλεια και η ταχύτητα της ιστοσελίδας, είναι σημαντικοί για να μην απορριφθεί απο της μηχανές αναζήτησης και βοηθάνε τους χρήστες για τη καλύτερη εμπειρία τους στη περιήγηση στο διαδίκτυο. Μέσα από τη χρήση firewall και παραμετροποιήσεων, εξασφαλίζουμε την ασφάλεια του ιστοτόπου σας σε πραγματικό χρόνο. Επίσης ελέγχουμε το σχεδιαστικό για τυχόν λάθη στον κώδικα και φροντίζουμε τη γρηγορότερη φόρτωση της σελίδας σας, μέσω cache optimization συστημάτων. Είναι βέβαιο πως οι μηχανές αναζήτησης, όπως και οι χρήστες, θα απορρίψουν μια αργή και χωρίς ασφάλεια ιστοσελίδα.

Mobile friendly

Mobile friendly site – ιστότοπος

Η Google εδώ και λίγο καιρό, ενισχύει τη θέση των ιστοσελίδων με mobile friendly – responsive σχεδιασμό στα αποτελέσματα αναζήτησης. Οι ιστοσελίδες που κατασκευάζουμε, προσαρμόζονται αυτόματα στο πλάτος της συσκευής του επισκέπτη, χωρίς να χρειάζεται να γίνει επιπλέον zoom ή ρύθμιση για να δεί σωστά το περιεχόμενο της σελίδας.

Περιεχόμενο υψηλής ποιότητας

Παραγωγή περιεχομένου υψηλής ποιότητας για τη κατασκευή ιστοσελίδων

Οι μηχανές αναζήτησης έχουν σαν προτεραιότητα τη καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Γι’αυτό και προωθούν τις σελίδες, με τη πιο καλή ποιότητα πληροφορίας και το πιο σχετικό περιεχόμενο. Χρησιμοποιώντας την εμπειρία των πελατών μας, σε συνδυασμό με συνεχή έρευνα, στοχεύουμε ώστε να δημιουργήσουμε περιεχόμενο για όσες περισσότερες προσεγγίσεις του αντικειμένου μπορούμε. Η συστηματική οργάνωση περιεχομένου είναι σημαντική, για τη συνεχή προώθηση της ιστοσελίδας σας στις μηχανές αναζήτησης. Είναι ο βασικός τρόπος για να μείνετε στις πρώτες σελίδες στα αποτελέσματα!

SSL

Πιστοποιητικό SSL

Τα πιστοποιητικά ασφαλείας (SSL), παρέχουν τη δυνατότητα στους υποψήφιους πελάτες ενός καταστήματος ή ιστοσελίδας, να επιβεβαιώσουν την εγκυρότητα των στοιχείων της επιχείρησης. Επίσης μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια της συναλλαγής σε τεχνικό επίπεδο. Η Google συγκεκριμένα, προωθεί τα secure sites (ιστοσελίδες που έχουν μπροστά https:// αντί για http://) στα αποτελέσματα. Η καλύτερη εμπειρία του χρήστη σε όλους τους τομείς είναι πλέον η απόλυτη προταιρεότητα. Οπότε, άν η ιστοσελίδα δεν έχει πιστοποιητικό, είναι πιθανό να έιναι σε χειρότερη μοίρα απο παρόμοιες.

Πλήρης βελτιστοποίηση

Πλήρης Βελτιστοποίηση ιστοσελίδας ( URL – Title – Meta description – Images etc)

Φτιάχνουμε φράσεις – προτάσεις από τις λέξεις κλειδιά που ενδιαφερόμαστε και τις τοποθετούμε σε καίρια σημεία της ιστοσελίδας για τη καλύτερη προώθηση της. Όσο πιο συνεπής στις απαιτήσεις των μηχανών αναζήτησης είναι η ιστοσελίδα, τόσες περισσότερες οι πιθανότητες για τη καλύτερη κατάταξη της.
Μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας που βρίσκεται ακριβώς απο κάτω. Για οποιαδήποτε ερώτηση – διευκρίνηση, καθώς και για τα πακέτα και τις προσφορές μας σχετικά με τη κατασκευή ιστοσελίδων. Θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα με όσες περισσότερες πληροφορίες διαθέτουμε.