Κατασκευή ιστοσελίδων, Web Design & Web Services

Οι ιστοσελίδες που συναντάμε στο διαδίκτυο χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες, στις στατικές και τις δυναμικές. Στατικές είναι οι ιστοσελίδες με συγκεκριμένο περιεχόμενο που εμφανίζουν σε όλους τους χρήστες το ίδιο αποτέλεσμα, ενώ με τις δυναμικές ιστοσελίδες, το περιεχόμενο αλλάζει αναλόγως ή και όχι με τις ενέργειες του χρήστη.

Στατικές ιστοσελίδες

Στατικές χαρακτηρίζονται οι ιστοσελίδες που εμφανίζουν συγκεκριμένο περιεχόμενο, περιέχουν συνήθως HTML κώδικα και έχουν κατάληξη .html ή htm (ένας τρόπος που ξεχωρίζει η στατική απο τη δυναμική σελίδα). Ο HTML κώδικας καθορίζει τη κατασκευή και τον τρόπο που θα εισάγεται το τελικό περιεχόμενο. Κάθε φορά που η στατική σελίδα φορτώνεται, παρουσιάζεται το ίδιο αποτέλεσμα χωρίς ο απλός χρήστης να μπορεί να επιδράσει στη σελίδα. Μπορούν να έχουν λεπτομέρεια στο τελικό σχεδιασμό ή να περιέχουν μέχρι και videos. Απλά κάθε επισκέπτης θα δει ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα. Ο μόνος τρόπος να αλλάξει το περιεχόμενο μιας HTML σελίδας είναι απο τον web developer, εφόσον αλλάξει και ανανεώσει το αρχείο κώδικα.

Δυναμικές ιστοσελίδες

Οι δυναμικές ιστοσελίδες είναι σχεδιασμένες να προβάλλουν διαφορετικό υλικό – περιεχόμενο (κείμενα, εικόνες, βίντεο) για κάθε χρήστη ή ομάδα χρηστών από την ίδια πηγή αρχείων. Περιέχουν κώδικα απο γλώσσες προγραμματισμού, όπως PHP, Asp.NET, JSP κλπ. Μπορούμε να τις εκμεταλευτούμε με διάφορους τρόπους. Πολλές ιστοσελίδες ‘τρέχουν’ μέσα από κάποιο CMS σύστημα, το οποίο με τη βοήθεια μιας (ή και περισσότερων) βάσης δεδομένων, αποθηκεύει το περιεχόμενο και το ανακαλεί όταν χρειάζεται, μόνο από ένα αρχείο κώδικα . Όπως επίσης χρήσεις για εγγραφή – σύνδεση στην ιστοσελίδα μας, η σημερινή ημερομηνία ή ακόμα και για πιό περίπλοκες εφαρμογές.

Σύγκριση

Οι σχεδιαστές συνήθως χρησιμοποιούν HTML κώδικα για στατικές ιστοσελίδες, ενώ για τις δυναμικές, κυρίως γλώσσες προγραμματισμού όπως η PHP σε συνδυασμό με Javascript. Επίσης χρησιμοποιούνται frameworks όπως Ruby on Rails ή το Flex. Οι δυναμικές ιστοσελίδες είναι τεχνικά ικανές να υποστηρίξουν στατικό περιεχόμενο αλλά πρακτικά είναι πιο πολύπλοκο και πιο δύσκολο στη συντήρηση. 

Συνοπτικά:

  • Στις στατικές σελίδες το περιεχόμενο και ο σχεδιασμός παραμένουν σταθερά. Στις δυναμικές αλλάζουν ανάλογα με τις ενέργειες του χρήστη ή το χρόνο.
  • Η ταχύτητα φόρτωσης και η περιήγηση σε μια στατική ιστοσελίδα είναι σαφώς πιο γρήγορη από μια δυναμική και ο κύριος λόγος είναι ότι δεν υπάρχει η απόκριση του server.
  • Η αλλαγή του περιεχομένου σε στατικές ιστοσελίδες είναι δύσκολη και υπάρχει κίνδυνος να χαλάσει η δομή της ιστοσελίδας, γιατί πρέπει να αλλαχθεί σε περιβάλλον κώδικα και να ‘ανέβει’ στον FTP server.
  • Αν μπορούμε να δούμε τη κατάληξη του αρχείου στο URL της σελίδας και είναι .html ή htm τότε η σελίδα είναι στατική. Αν η κατάληξη είναι .php, .asp ή .jsp τότε είναι δυναμική.
  • Το πλάνο για τις στατικές ιστοσελίδες είναι γενικά πιό εύκολο και πιο φθηνό αν θέλετε να φτιάξετε κάτι στατικό που δε χρειάζεται ανανέωση (π.χ. ένα website παρουσίασης εταιρείας). Αν πάλι θέλετε εσείς και με εύκολο τρόπο να εισάγετε και ανανεώνετε το υλικό σας συχνά, τότε η λύση της  δυναμικής  ιστοσελίδας είναι πιθανότατα η επιλογή σας.

Αρχικές εργασίες, μελέτη και έρευνα

Οι εργασίες για τη κατασκευή της ιστοσελίδας, ξεκινούν με τη μελέτη & κατοχύρωση του domain name, όπως και με τη φιλοξενία του ιστοτόπου σας. Σε διακομιστή (server) με ικανοποιητικό για τις ανάγκες σας disc space & monthly traffic, καθώς και σε πρόγραμμα με απεριόριστα email accounts. Έπειτα γίνονται οι απαραίτητες ρυθμίσεις σε λεπτομέρειες (προετοιμασία και σύνδεση σε βάση δεδομένων αν υπάρχει ή ανέβασμα αρχείων κώδικα, εταιρικά στοιχεία κλπ), ώστε η ιστοσελίδα να είναι έτοιμη να παρουσιαστεί online, όπου και καταλήγουμε στη μελέτη - έρευνα και έπειτα στην επιλογή του εικάστικού (theme – template).

Σχεδιασμός & κατασκευή ιστοσελίδων από τη Pc Corner

Η ομάδα της PC Corner ειδικεύεται στη κατασκευή ιστοσελίδων – web design, αναλαμβάνοντας τη παρουσία και προώθηση της εταιρείας σας στο παγκόσμιο ιστό. Ερευνώντας και αναλύοντας τις τάσεις του διαδικτύου -πάντα με βάση τον ανταγωνισμό, κατασκευάζουμε και διαφημίζουμε την ιστοσελίδα της εταιρείας σας, με τις τελευταίες και πιό αξιόπιστες μεθόδους της αγοράς. Αφού επιλέξετε αν θέλετε δυναμικό ή στατικό το website που θα κατασκευάσουμε για εσάς, ξεκινάμε με τις αρχικές εργασίες.

Κατασκευή ιστοσελίδων στην Αθήνα από τη PC Corner
Ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας σας υλοποιείται με ήδη γνωστές μεθόδους δοκιμασμένες απο επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

Μελέτη εικαστικού σχεδιασμού ιστοσελίδας

Γνωρίζουμε οτι ο ιστότοπος, θα δημιουργηθεί κυρίως για να δώσει προστιθέμενη αξία στην επιχείρηση σας και όχι για να θαυμάζεται σαν έργο τέχνης. Γι’αυτό το λόγο και για τη μελέτη του εικαστικού της ιστοσελίδας, δε ψάχνουμε να βρούμε καινοτόμες λύσεις αλλά καταφεύγουμε σε μεθόδους παγκοσμίως γνωστές και δοκιμασμένες απο εταιρείες και επιχειρήσεις όλα αυτά τα χρόνια. Έτσι, πετυχαίνουμε τον οικείο σχεδιασμό προς το χρήστη και αποφεύγουμε χρονοβόρες εργασίες, που συνήθως φέρνουν ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Οι ιστοσελίδες που κατασκευάζουμε έιναι ‘φιλικές’ προς οποιοδήποτε smartphone ή tablet (mobile friendly site, responsive ) και προσαρμόζονται σε οθόνες διάφορων διαστάσεων. Επίσης η εταιρεία μας συνεργάζεται με γραφίστες του χώρου για τον σχεδιασμό των γραφικών στοιχείων της ιστoσελίδας σας αν χρειαστούν, δηλαδή του λογοτύπου και των banner σας.  

Θέλετε να διαφημίσετε την εταιρεία σας; Δείτε στη προώθηση ιστοσελίδων.

Αν δε σας αρκεί μια απλή ιστοσελίδα και θέλετε να διαφημίσετε την εταιρεία σας, πατήστε στο εικονίδιο για να δείτε περισσότερα σε σχέση με τη διαφήμηση - προώθηση ιστοσελίδων.